De kracht van het agendaloze gesprek

De kracht van het agendaloze gesprek

Hallo. Ja, u daar. Degene die over de schouder van de geadresseerde van deze nieuwsbrief mee leest. Ik weet dat u er bent. Dat heeft diegene me namelijk verteld. Ik richt me nooit rechtstreeks tot u, want ik ken alleen de geadresseerde. Maar bij deze: welkom in de CO Times lezerskring! Goed om te horen dat deze nieuwsbrief ook buiten mijn eigen adressenlijst aftrek vindt. Ik doe daar in elk geval steeds weer mijn best voor. Roland Barthes was een denker en schrijver die graag afzag van zijn eigen verantwoordelijkheid voor teksten. Hij verklaarde simpelweg de schrijver dood. Wat de lezer met diens tekst doet, is – om in 2011 termen te zeggen – beyond his/her control (hij zou zich omdraaien in zijn graf, maar ik trek mijn handen af van zijn interpretatie).

Lees verder op floorbasten.nl.

Tags: