Chocolade maken van de samenleving

Chocolade maken van de samenleving

Afgelopen juli was ik op een conferentie voor promovendi in humanities en social sciences te Aberdeen. Ik had de organisatie namelijk geschreven dat ze met “Impact or impasse, postgraduate research beyond academia” volgens mij een interessant onderwerp te pakken hadden en dat ik graag de presentaties van de keynote speakers na afloop wilde ontvangen. Prompt kreeg ik de uitnodiging om zelf aan te schuiven in een paneldiscussie en om de closing address te geven tijdens de borrel. Dat deed ik natuurlijk graag en zo toog ik naar de campus in Old Aberdeen met een hoofd vol ideeën over mijn aanstaande presentatie en een tas vol half voltooide artikelen, losse krabbels en pijlenschema’s over dit thema. Gaandeweg mijn verblijf kwam ik er echter achter dat men weliswaar geïnteresseerd was in mijn perspectief op het thema, maar nog veel meer in mijn ervaringen als zelfstandig onderzoeker. Tot mijn verrassing waren de aanwezigen verrast over die mogelijkheid.

Lees verder op floorbasten.nl.

Tags: